Welcome

Assalamualaikum Pictures, Images and Photos

Followers

Saturday, December 05, 2009

Hari OKU 2009








Gambar dari internet


Hari OKU 2009




                              Selamat Hari OKU 2009,dari kami di raudhatulukhuwwah


           Buat semua teman-teman bloggers OKU, 
             buat anak-anak Istimewa,
            ibubapa dan masyarakat yang mempunyai
         ahli keluarga OKU

            Guru-guru Pendidikan Khas, 
           Pembantu Murid Pendidikan Khas 
             dan semua  yang  terlibat dalam kebajikan OKU.       


Tarikh : 5 Dis 2009 (Sabtu)
Masa : 9.00 pg - 6.00 ptg
Tempat : MAB Brickfield
Tema : Pendayaupayaan OKU ke arah Pembangunan Potensi Diri
*Perkhidmatan pengangkutan
* RapidKL, LRT dan Monorail PERCUMA kepada Orang Kurang Upaya (OKU) dan Pengiring * Bas KL HOP-ON HOP-OFF PERCUMA
- Dari pukul 7 pg hingga 6 ptg
- Pick-up Point :-
  • Terminal Bas Titiwangsa
  • LRT Bandaraya
  • KL Sentral ke Wisma MAB
http://www.jkm.gov.my

12 comments:

kakchik said...

Selamat Hari OKU Um. Masyitah!
Semoga masyarakat dan negara kita akan lebih prihatin terhadap golongan OKU.

rosnanie said...

assalam ummu masyitah

kat tempat saya mengajar ada juga student OKU, diaorang bisu dan pekak, ada pensyarah khas yang ajar mereka.

jika kelas biasa ada 40 orang, utk kelas khas biasa 10-15 orang je

cuma sy cukup bangga dgn 2 orang pelajar khas yang saya pernah ajar. Pada tahun 2007, mereka berada bersama2 pelajar normal dan yg paling mengharukan seorang daripada mereka grad dgn pointer 3.8, kalah pelajar normal. Dia memang brilliant, dan RAJIN. Wpn dia tak dengar apa yang kita ajar, tetapi boleh faham dari gerak bibir. Selalunye lepas ajar pelajar normal sy ulang balik kt mereka supaya mereka lebih faham.

banyak cabaran ajar mereka tp sgt berpuashati dgn pencapaian mereka, walau penat rasa berbaloi

asmaa said...

assalamualaikum

salam perkenalan dari saya :)

anak laut said...

salam...ukhwah,


terima kasih singgah anaklaut

anak laut said...

salam...ukhwah,


terima kasih singgah anaklaut

maiyah said...

aduss.. sy dah sampai kat bangunan mab tu tapi tak nmpak apa2 pun pas tu nak kona balik jln jem plak.. dah tu nya sy gi midvalley je huhuu

Mybabah said...

Salam. Selamat Hari OKU. Di bank-bank pun telah banyak kemudahan yang disediakan kepada OKU. Setiap digesa menyediakan seorang kakitangan untuk melayan OKU. Di sana ada kaunter khas untuk OKU. Malah OKU cacat penglihatan sudah ada "template" untuk tandatangan cek mereka sendiri. OKU kini tidak lagi terpinggir...

um. masyitah said...

Terima kasih Kak Chik. :).

Waalaikumussalam Kak Ros. Tahniah, kak,akak mesti seorang pensyarah yang baik kan.Kak, kat paper harini saya ada baca tentang psangan OKU (pekak) berumahtangga. Menariknya seorang wanita Cina, seorang pemuda Melayu.

um. masyitah said...

Asmaa;
waalaikumussalam.salam perkenalan jua dari saya.

Anak Laut;Terima kasih jua sudi singgah sini.

Maiyah;kalau Maiyah pergi, bolehlah saya tengok kat rumah Maiyah. Takpelah,takde rezeki.

Mybabah;waalaikumussalam. Alhamdulillah. Perkembangan positif.Terima kasih sudi singgah sini.

azril said...

Asalamualaikum.....

elamat Hari OKU pada semua OKU di seluruh negara semoga terus bersemangat dan meneruskan hidup dengan tenang dan bahagia.

fisa othman said...

selamat HARI ISTIMEWA...ummu Masyitah...;)..hope fisa lom terlambat nak wish jugak...

um. masyitah said...

Waalaikumussalam Azril. TQ ya

TQ Fisa. :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...Jurnal Kehidupan... Template by Ipietoon Cute Blog Design