Welcome

Assalamualaikum Pictures, Images and Photos

Followers

Tuesday, March 08, 2011

Tahniah Abang Long

Tahniah Abang Long

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Entry ini saya dedikasikan kepada salah seorang follower blog myukhuwwah, iaitu Abang Long yang telah menjual produk kesihatan jenama Hadi's Nutri Meal dan beberpa produk lain.
Blog bisnes beliau;   http://nikmat-sihat.blogspot.com/

Penghantaran PERCUMA. Bagi pengguna yang menetap dikawasan - KLANG, PELABUHAN KLANG, SRI ANDALAS, PANDAMARAN, SHAH ALAM (Sek. 1 - 23 sahaja). Dengan setiap pembelian sebanyak 2 (DUA) kotak sahaja. Maka penghantaran adalah PERCUMA. Bagi mendapatkan produk dibawah. Sila hubungi  abang Long  - Mohamad Feroz ditalian - 019 2254910.
 
 
 
HADI'S yang merupakan produk keluaran tempatan dan halal adalah makanan berkhasiat yang rendah lemak dan kalori diperbuat daripada 100 peratus ramuan semulajadi, menggunakan teknologi terkini yang memberikan manafaat dalam membekalkan sumber makanan sihat bermutu tinggi. Berasaskan minuman berbijirin.

Nutri Meal diperkaya dengan vitamin, mineral, yis dan serat iaitu empat sumber yang memenuhi keperluan dan kriteria makanan sihat bagi meningkatkan kadar metabolisma dan mengurangkan lemak dalam badan dan pada masa yang sama akan menambahkan apa-apa kekurangan zat dan vitamin di dalam badan kita.
Oleh sebab itu, ianya sesuai di makan oleh semua peringkat umur dan ibu-ibu yang sedang hamil. Dengan pengambilan HADI'S secara konsisten akan menjadikan tubuh anda seimbang cantik luaran dan dalaman.

Dari sudut kesihatan, ia membantu memperbaiki daya pemikiran dan penumpuan. Jika anda bukan penggemar susu dan makanan kalsium yang lain, minuman kesihatan ‘perfect meal’ adalah pilihan terbaik. Bagi anda yang bekerja, tenaga amat diperlukan sepanjang hari.

Minuman kesihatan ini bukan sahaja mampu mengekalkan rasa kenyang, malah memberi tenaga untuk sepanjang hari. Ia kaya dengan vitamin, zat galian, yis dan serat. Justeru itu, ia memenuhi keperluan khasiat harian anda dan meningkatkan kadar metabolisme badan.

Hadi’s Nutri Meal juga membantu melangsingkan badan, serta menjadikan kulit lebih sihat kerana ramuan-ramuannya rendah lemak dan kalori.

Kebaikan Hadi’s Nutri Meal:
  • Meningkatkan sistem imun badan dan memberi tenaga
  • Membantu menjadikan kulit lebih halus
  • Merupakan minuman/makanan tanpa kalori yang mengenyangkan dan sesuai bagi mereka yang mementingkan pengawalan berat badan
  • Membantu mengurangkan jumlah asid urik dalam badan
  • Membantu memulihkan keletihan akibat senaman ringan
  • Membantu memelihara dan meningkatkan tahap tenaga
  • Membantu mengawal tekanan darah
  • Dapat membantu mengurangkan paras kolestrol
  • Meningkatkan sistem imunisasi badan
  • Memperbaiki metabolisme sel (kaya dengan vitamin, galian, protein dan kalsium)
  • Meningkatkan daya pemikiran dan penumpuan
  • Menyingkirkan toksin yang terkumpul dalam badan seperti lendir, angin dan lain-lain
  • Mengekalkan rasa kenyang
  • Mencegah penyakit kronik (stabilkan tekanan darah tinggi, kencing manis, jantung, ulser, sembelit dan kanser)
  • Meneutralkan asid dalam badan dan menyembuhkan penyakit gastrik
  • Melancarkan peredaran darah
  • Melancarkan proses penghadaman
  • Menguatkan otot dan tulang
 
 
Oh iya, kalau di Pahang ni, siapa yang berminat nak dapatkan produk Hadi's Nutri Meal, bolehlah hubungi Encik Mohamad di talian 0199851773.
 
Sekian, terima kasih.
 
Wassalam 

8 comments:

Kakzakie said...

Asslamu'alaikum Ummu,

Ummu makan produk ini ke? Kakak baru ini dengar. Tak tahu lagi dan tak pernah nampak.

kak Erna said...

Assalam ummu..akak pernah beli sekotak hadi's ni..
susah nak habiskan.sebab akak tak minum susu dah minuman jenis bancuh macam ni..

Rozali said...

Assalamualaikum Ummu

Selamat maju jaya abang long

Wassalam

Werdah said...

Assalamu'alaikum Ummu

Kak dah pernah minum produk ni.. alhamdulillah memang enak dan mengenyangkan. Kenal melalui IKIM.FM

ummu said...

waalaikumussalam kak zakie.
iya kak, alhamdulillah, iya sesuai dengan keadaan saya kak.

ummu said...

waalaikumussalam kak erna.
saya pun mula2 rasa tak dapat nak telan hadi's ni kak,tapi dah sebab tiada pilihan lain waktu tu yang boleh sesuai dengan saya, terpaksalah ambil juga.tapi syukurlah susu ibu saya waktu keluar dengan banyak dan bayi selesa tidur.

ummu said...

waalaikumussalam tuan haji rozali
terima kasih ats sokongan THR.
sekian wassalam

ummu said...

waalaikumussalam kak werdah
alhamdulillah, kan kak.mungkin sebab kita serasi kot dgn produk ni.kalau ibu saya, dia tak serasi.
sekian


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...Jurnal Kehidupan... Template by Ipietoon Cute Blog Design