Welcome

Assalamualaikum Pictures, Images and Photos

Followers

Thursday, May 26, 2011

Cepat, Masukk...

Cepat, Masukk...Dalam bangunan, Hari nak hujan...

"Cepat, Masukk...Dalam bangunan, Hari nak hujan...", antara laungan suara kanak-kanak yang bermain di tepi sebuah padang.

Langit mendung, awan semakin gelap pekat dan bunyi guruh sudah mula kedengaran.

sedangkan di padang, beberapa ratus anak muda sedang berlari-lari. Kemudian , duduk di rumput nan menghijau.

Suara abang-abang dan kakak-kakak fasilitator kedengaran memberikan arahan.

Begitulah suasana riuh rendah suasana minggu orientasi di sebuah IPT.

Lantas, tiba-tiba mengimbau kenangan ibu sewaktu bergelar pelajar. Ya, alam remaja tentulah suatu alam yang sangat indah dikenang. Berada di medan ilmu, bergelut dengan waktu, terkejar dengan tugas sebagai pelajar.


ARGH, kenangan itu sudah lama berlalu. Sekarang ibu sudah pun menjadi remaja purba. :).

Dan langit yang cerah petang itu, tiba-tiba bertukar mendung gelap.

Begitu khusuknya mereka mendengar arahan abang dan kakak fasilitator
serta pensyarah mereka.

Adus, kenapalah pula gambar tak leh nak upload ni. erm nampaknya ibu cuma dapat kongsikan sekeping je gambar..Gambar petang 25/5/2011,tinggal sehari minggu orientasi berjalan.

7 comments:

NzA said...

indahnya kenangan tu...masih trbyg2 diruangan mata.....

nurkass said...

salam kak ummu..
teringat pulak zaman belajar dulu..hehe..semuanya kena cepat..siap kena denda ambik signature fasilitator..haihhh..rindu dgn kenangan tu..

maiyah said...

assalam..

menarik.. beri perangsang trm ksh ;)

Mohd Sabar & Rafieah said...

lama tak jenguk blog akak... akak sihat ek kak masyitah? blog peah pun dah bersawang tapi ni rasa macam nak bersihkan tapi not this time... hihihi

Zaitun said...

Salam ummu... semoga sihat2 hendaknya.

Kenangan yang membuat kita menjadi dewasa.

shahjiehan said...

sedap lagu blog akak ni..


nk jugak makan ssatay kajang~

hani@debumelukut said...

Itu lahh...akak dah sanggsi dah tadi..apasal ramai sgt boleh jumpa blogger dlm satu hari ni..pandai lah adik ni


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...Jurnal Kehidupan... Template by Ipietoon Cute Blog Design