Welcome

Assalamualaikum Pictures, Images and Photos

Followers

Saturday, March 31, 2012

Banjir Kilat di Klang, 10 Sekolah Ditutup

Banjir Kilat Klang, 10 Sekolah Ditutup

 Klang dilanda banjir kilat lagi


 Pelajar Sekolah Menengah Teknik Klang mengharungi banjir

 Beberapa orang guru menyelamatkan buku-buku yang ditengelami banjir di bilik guru Sekolah Menengah Tengku Ampuan Rahimah Klang, semalam. - UTUSAN MALAYSIA / SAHARUDDIN ABDULLAH

Semoga semangat ketabahan untuk saudara seagama dan juga rakan lain yang dilanda musibah banjir kilat ini, khususnya di Klang. Memang letih asyik mengemas bila banjir kilat surut. Saya pernah lalui keadaan ini. Bimbang bila hujan turun, segera selamatkan buku-buku pelajar dan dokumen penting. 

Namun pasti semua itu ada hikmah dan iktibar untuk manusia fikir dan renungkan.


10 sekolah ditutup di Klang berikutan banjir kilat

 KLANG: Sepuluh sekolah ditutup hari ini selepas banjir kilat melanda beberapa kawasan di Klang, kata Pengarah Pelajaran Selangor, Abdullah Mat Yunus.

Beliau berkata sekolah berkenaan membatalkan sesi pagi persekolahan manakala beberapa sekolah lain terpaksa ditutup sepanjang hari ini.

"Sekolah Menengah Tengku Ampuan Rahimah adalah salah sebuah sekolah yang perlu ditutup sepanjang hari kerana kedudukan air separas lutut," katanya apabila dihubungi hari ini. 

Ditanya adakah sekolah berkenaan akan mengadakan kelas tambahan pada hujung minggu, beliau berkata itu bergantung kepada keputusan Kementerian Pelajaran.

Antara sekolah yang terjejas ialah SMK La Salle, SRK Simpang Lima, Sekolah Teknik Batu Ujong dan Sekolah Tinggi Hin Hua.

Sementara itu, banjir di Kampung Raja Tun Uda, Kampung Delek dan Sungai Udang sudah beransur reda. - BERNAMA

0 comments:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...Jurnal Kehidupan... Template by Ipietoon Cute Blog Design