Welcome

Assalamualaikum Pictures, Images and Photos

Followers

Saturday, March 10, 2012

Gambar Banjir Kilat di Lembah Klang

Gambar Banjir Kilat di Lembah Klang

Kejadian ini di luar Lembah Klang.  Gambar Anggota pertahanan awam berusaha menyedut air keluar dari kawasan sebuah masjid di Hulu Langat ... di sini hari ini, yang ditenggelami banjir kilat akibat hujan lebat sejak 7hb Mac 2012


 Keadaan banjir yang melanda Kampung  Lembah Jaya Utara, (7/3/2012) Banjir y di lembah klang
ang ekoran kejadian banjir kilat dan ribut yang melanda Lembah Klang, di sini malam 7 hb Mac 2012  AMPANG: Jambatan menghubungkan Kampung Lembah Jaya Utara ke Kampung Bukit Sungai Puteh runtuh akibat banjir semalam. FOTO: Effendy Rashid (08/03/2012)BANJIR...kenderaan mengharungi air di susur keluar Jalan Duta menghala Jalan Kuching, 8/3/2012


KUALA LUMPUR (9/3/2012): Hujan lebat hampir tiga jam di ibu kota mengakibatkan puluhan kenderaan ringan yang melalui susur keluar ke Jalan Duta menghala Jalan Kuching terkandas apabila dinaiki air sedalam 0.3 meter.

Tinjauan Harian Metro mendapati kebanyakan kenderaan yang terkandas kenderaan ringan yang menggunakan jalan utama itu menghubungkan mereka ke pusat bandar raya.

Akibat daripada banjir kilat itu, kesesakan lalu lintas sehingga ke Bulatan Batu Caves menuju Lebuhraya Karak iaitu sejauh enam kilometer.
Jurucakap Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) berkata, pihaknya dimaklumkan kejadian itu kira-kira jam 2 petang dan difahamkan lokasi berkenaan kerap berlaku banjir kilat terutama selepas hujan lebat.

Menurutnya, banjir kilat itu surut sepenuhnya kira-kira 30 minit kemudian dan kesesakan lalu lintas di sepanjang lokasi berkenaan beransur pulih.

1 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Ummu

ada seorang kawan, rumahnya dinaiki air pd hari itu...
ada setengah kawan2 lain yg membantu membersihkan rumah beliau


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...Jurnal Kehidupan... Template by Ipietoon Cute Blog Design