Welcome

Assalamualaikum Pictures, Images and Photos

Followers

Saturday, November 13, 2010

Lambaian Kasih

Lambaian Kasih






Kaabah...lautan manusia...
Tinggal beberapa hari sahaja lagi Wukuf di Arafah akan tiba. Jamaah haji juga semakin ramai di kota suci ini.
Hati ini rindu, rindu sangat. Hanya Allah Yang tahu. Banyak yang dirindukan di kota suci Makkah dan Madinah ini...terutama waktu ini di Kota Makkah, jamaah haji pun sudah berkumpul untuk persediaan Wukuf di Arafah. Baca juga catatan Ayah Zain.


Semua umat Islam, tidak kira warna kulit, bangsa, ras dan pangkat
Datang dengan satu tujuan
"Labbaikallah humma labbaik...".
Mengabdi diri kepada Allah yang Maha Esa


Ruang solat di depan Reception Hotel pun penuh dengan hamba Allah yang solat. MasyaAllah, indahnya Islam. Di mana-mana pun boleh solat asalkan bersih dan suci.

Semua gambar dalam entry saya ini saya ambil dari blog Tn Hj CL , Pengalaman di Kota Makkah, klik sini.

18 comments:

Insan Marhaen said...

muga satu hari akan ke sana

nurkass said...

salam..
allahuakbar..labbaikallah..

ummu said...

amin,moga impian kita ini kan tercapai kan IM

waalaikumussalam Nurkass
tq ya sudi ke sini

ckLah@xiiinam said...

Salam Ummu...


Asal terpandang ka'bah...sekonyong =konyong ada rasa rindu menyelinap di jiwa. Dan, rasa rindu itu sangat indah!

imanshah said...

terkesan dengan kata2 seorang rakan

jgan dok berangan ke europe la, ke kashmir la..mekah tak sampai lagi..gulp!!

ummu said...

Salam CK
rindu yang sukar digambarkan'dengan bicara kata...tq sis sudi singgah sini

imanshah;
adus,akak pun terasa ni.tq singgah sini ya

kak long said...

salam..
singgah umah ummu..
selamat berkenalan...


sesunggunya..lambaian kabaah la yang dinanti-nantikan oleh semua umat islam....namun ada juga yang tak sempat kesana....

Vic said...

salam kak..
vic pun rindu di sana..
Moga kita berkesempatan lagi..

Abang Long said...

Sungguh rasa terharu setiap kali mendengar Labbaikkallah ...

kak Erna said...

salam ummu..dimana mana sahaja..boleh menunaikan kewajiban kan..
masa akak keje di epot..terkejut juga pada mulanya..ada pax..dari arab kot..dia tanya sepah je..kiblat..bila akak tunjuk..dia terus..mengadap kiblat dan solat..allahhuakbar..padahal di epot tu..ada disediakan surau..

imanshah said...

saya dah follow blog akak

lcbiru_80

sedap maher zain tu..alhamdulillah

UmmiRosma said...

Semoga dimurahkan rezeki untuk ke sana...amin..

Lady of Leisure said...

semoga ada rezeki untuk jejakkan kaki ke sana suatu hari nanti

Werdah said...

Salam ummu

Benar ummu, Kaabah menggamit kerinduan.. apatah lagi menengoknya sahajapun dapat ganjaran. Subhanallah.

pak long said...

salam buat ummu..
hasrat 2013 nak gi mekah...

ummu said...

salam kak long,terima kasih sudi singgah teratak Ummu ni.selamat berkenalan kembali kak long.

Vic,moga kita berkesempatan ke sana,kan.amin

ummu said...

Syahdu kan Abang Long.Bagai menggamit hati..

Waalaikumussalam Kak Erna.Saya pun pernah nampak juga situasi ni di perhentian bas di JB.pengalaman mendewasakan kita, kan kak.

TQ Iman_shah sudi ikut teratak akak ini.akak ingatkan siapa lc_biru tu.maaf lambat reply komen...kena tunggu anak2 tidur dulu.

ummu said...

UmmiRosma,Amin.TQ sudi singgah sini.

Lady of Leisure,amin.semoga impian kita dimakbulkanNya.

Waalaikumussalam kak Werdah.terima aksih kak sudi singgah teratak saya.akak sihat?

Waalaikumussalam Pak Long.amin.moga2 Allah mudahkan urusan kita.welcome back Pak Long.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...Jurnal Kehidupan... Template by Ipietoon Cute Blog Design