Welcome

Assalamualaikum Pictures, Images and Photos

Followers

Saturday, February 18, 2012

Rokok Elekterik Meletup, Gigi Tercabut, Lidah terputus

 Rokok Elekterik Meletup, Gigi Tercabut, Lidah terputus
 
 
Gambar menunjukkan rokok. (credit: FREDERIC J. BROWN/AFP/Getty Images)

 
Berita AFP melaporkan seorang lelaki mengalami kecederaan pada mukanya selepas rokok elektronik yang disedutnya meletup dalam mulutnya. Hal itu berlaku dipercayai berpunca daripada kerosakan kerosakan bateri. 


Ekoran letupan itu, beberapa batang gigi depan lelaki itu tercabut, secebis lidahnya terputus dan wajahnya turut terbakar teruk, kata pegawai bomba Pensacola, Florida, semalam.

“Analogi terbaik adalah hal itu seperti meletakkan botol berisi roket di dalam mulut anda lalu roket itu meletup,” kata Ketua Bahagian Jabatan Bomba North Bay, Joseph Parker.

“Bateri tercampak daripada tiub dan menyebabkan alat itu terbakar,” katanya.
 

Pegawai bomba tidak mendedahkan identiti mangsa berikutan polisi jabatan itu, tetapi laman Facebook di bawah nama Tom Holloway, 57, dipenuhi dengan pengunjung yang memberikan komen tentang kecederaan itu dan pencarian di pangkalan data menunjukkan alamatnya pada laporan di jabatan bomba berpadanan dengan namanya.
 
Holloway berada di pejabat di kediamannya apabila alat itu meletup menyebabkan kusyen kerusi, gambar, permaidani dan alatan pejabat terbakar. -DCM

2 comments:

Kakzakie said...

Assalamu'alaikum Ummu,

Itulah dah nama pun merokok tu tak baik siap dia nak yg elektronik lagi. Mesti dia pun tak sangka nak terjadi macam tu...

Pengajarannya baik jangan merokok betul tak ummu...

ummu said...

waalaikumussalam kak zakie
betul tu kan kak,moral of the story
merokok tak baik
buat camne pun, merokok tetap tak bagus
tqvm kak sudi datang sini


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...Jurnal Kehidupan... Template by Ipietoon Cute Blog Design