Welcome

Assalamualaikum Pictures, Images and Photos

Followers

Thursday, July 26, 2012

Bonus Raya Penjawat Awam CUEPACS Sambut Baik

Bonus Raya Penjawat Awam CUEPACS Sambut Baik

CUEPACS sambut baik bonus raya

CUEPACS mengucapkan terima kasih kepada kerajaan atas pemberian bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam.

Kesatuan yang mewakili kira-kira 1.4 juta kakitangan awam di negara ini, turut menyifatkan bonus itu sebagai hadiah Aidilfitri selain mampu mengurangkan beban kewangan mereka yang berpendapatan rendah.

Manfaat bonus

Presidennya, Datuk Omar Osman, menggesa kakitangan kerajaan yang bakal menikmati bonus itu supaya memanfaatkan imbuhan berkenaan dengan merancang perbelanjaan mereka.

Pada masa sama, beliau juga berharap peniaga tidak mengambil kesempatan daripada pemberian imbuhan itu untuk menaikkan harga barangan lebih-lebih lagi menjelang sambutan Aidilfitri.


Kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak kerana mempertimbangkan permohonan CUEPACS berhubung bonus.


Saya berharap ia akan mendorong kakitangan sektor awam mempertingkatkan kualiti kerja masing-masing seiring dengan hasrat kerajaan untuk memberikan khidmat terbaik, katanya kepada BH, semalam.

Sementara itu, Ketua Setiausaha Negara (KSN), Datuk Seri Dr Ali Hamsa yakin pemberian bonus dapat menambah kemeriahan musim perayaan ini.
Pengumuman tepat

Pengumuman bonus itu adalah tepat pada masanya bagi kakitangan awam yang sedang membuat persiapan menyambut Aidilfitri dan bagi pihak warga penjawat awam, saya mengucapkan terima kasih atas keprihatinan kerajaan, katanya menasihati penjawat awam supaya menggunakan bonus yang diterima secara berhemah.


Presiden Persatuan Pesara Kerajaan Malaysia (PPKM), Tan Sri Wan Mahmood Pawan Teh, berkata pemberian bayaran khas kewangan RM500 kepada pesara kerajaan turut membuktikan bahawa golongan berkenaan tidak dipinggirkan kerajaan. 


Bonus hari raya setengah bulan gaji

 Kuala Lumpur: Datuk Seri Najib Razak semalam mengumumkan kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam.

Perdana Menteri yang juga Menteri Kewangan turut mengumumkan bahawa kerajaan bersetuju memberi Bayaran Khas Kewangan sebanyak RM500 kepada semua pesara kerajaan. Bayaran itu akan dibuat pada 9 Ogos ini, katanya dalam kenyataan.

Pemberian bonus dan bayaran khas berkenaan akan memanfaatkan seramai 1.27 juta penjawat awam persekutuan dan 657,000 pesara kerajaan.

Najib berkata, pemberian bonus dan bayaran khas kewangan itu dibuat berdasarkan kedudukan dan kemampuan kewangan kerajaan.


Katanya, bayaran itu akan membabitkan anggaran perbelanjaan RM2.2 bilion.


Perdana Menteri berkata, pemberian bonus dan bayaran khas itu adalah penghargaan kerajaan kepada seluruh penjawat awam dan pesara kerajaan.

Kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajikan penjawat awam dan pesara kerajaan, katanya lagi.

Beliau berharap langkah itu dapat membantu mereka membuat persediaan menyambut Aidilfitri.


Najib berkata, pembayaran bonus kepada penjawat awam itu bagi menghargai sumbangan dan dedikasi mereka dalam melaksanakan program pembangunan negara.

 Sumber; Berita Harian

0 comments:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...Jurnal Kehidupan... Template by Ipietoon Cute Blog Design