Welcome

Assalamualaikum Pictures, Images and Photos

Followers

Saturday, July 28, 2012

Pasangan Pengantin Muda Shafiq Yana

Pasangan Pengantin Muda Shafiq Yana

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Rasanya dah ramai rakan yang tahu berkenaan pasangan pengantin muda yang mana rakaman majlis perkahwinan mereka kelihatan meriah. Rakaman itu ada dimuat naik di youtube.


Pelbagai pendapat diutarakan dalam internet ini. Sebenarnya semasa saya tinggal dan bekerja di sebuah kawasan perkampungan beberapa tahun dahulu, acap juga saya temui pasangan muda sudah bernikah. Tak apelah. Berkahwin awal bagus juga kalau sudah jumpa jodoh yang serasi.

 Apapun, tahniah kepada pasangan pengantin baru muda ini. Tak sangka rupanya perkahwinan muda pasangan sejoli ini akhirnya mendapat perhatian Harian Metro. Artikel ka bawah ni saya copy dari Metro Online.

 

PEKAN: Video majlis perkahwinan pengantin muda, Syafiq, 16 dan Yana, 14, yang dipaparkan di YouTube hingga menarik perhatian lebih setengah juta penonton mengejutkan ayah pengantin lelaki yang hanya mahu dikenali sebagai Man, 37.

Man berharap, majlis perkahwinan anaknya itu tidak dijadikan isu kerana berkahwin pada usia muda seakan-akan sudah menjadi tradisi dalam keluarganya.“Hampir semua ahli keluarga kami, baik di sebelah keluarga saya mahupun isteri menamatkan zaman bujang masing-masing pada usia muda iaitu 14 hingga 19 tahun.

“Saya berkahwin pada usia 19 tahun dan sehingga kini rumah tangga saya bahagia tanpa sebarang masalah, ” katanya ketika dihubungi.

Man agak keberatan untuk mengulas lanjut mengenai perkahwinan itu dan enggan membenarkan Harian Metro berjumpa serta menemu bual anak dan menantunya. 

1 comments:

Maiyah said...

salam..

moga kekal hingga ke anak cucu ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

...Jurnal Kehidupan... Template by Ipietoon Cute Blog Design